• Hacıbey Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi.No:5 Nallıhan/ANKARA
  • 03217851514
  • [email protected]

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımıyla Ankara’da “IPARD 3 Programı Bilgilendirme” toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin bir çok bölgesinden Yerel Eylem Derneği ve Ankara ilinden Ayaş ve Nallıhan ilçelerinin davet edildiği toplantıda IPARD 3 hakkında bilgiler verildi.

Nallıhan Yerel Eylem Derneğimiz ile birlikte Naletik Kooperatifi, Han İpek Kooperatifi ve Nallıhan Turizm Gönülleri temsilcilerinin de bulunduğu toplantı öncesinde Nallıhan Yerel Eylem Derneği ile Ayaş Yerel Eylem Derneği tarafından kurulan ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Nallıhan Yerel Eylem Derneği Müdürü Hasan Olum ile bir süre sohbet etti.

Nallıhan Yerel Eylem Derneği tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi sunan YEG Müdürü Hasan Olum Bakan Kirişçi’ye Nallıhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Şehit Zafer Çalışkan Aile Destek Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan tezhip el sanatı olan bir panoyu hediye etti.

Avrupa Birliğini ile ortak finanse edilen kırsal alanların kalkınması için “IPARD III Programı” çerçevesinde tarımsal işletmelerin ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla 42 ilde 555 milyon avro hibe desteğinin verileceği “IPARD III Programı Bilgilendirme Toplantısına geçen ve bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr.Vahit Kirişci Avrupa Komisyonu tarafından 430 milyon avro fon tahsis edilen IPARD-3 Programı’nda, ulusal katkının da eklenmesiyle faydalanıcılara proje karşılığı dağıtılacak hibe tutarının yaklaşık 555 milyon avro olacağını belirterek “Toplamda ekonomiye kazandırılacak olan yatırım tutarının 1 milyar avroyu geçmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.