• Hacıbey Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi.No:5 Nallıhan/ANKARA
  • 03217851514
  • [email protected]

Nallıhan Yerel Eylem Gurubu Derneği, İPARD programı kapsamında Türkiye’de hayata geçirilen LEADER yaklaşımı doğrultusunda kırsal kalkınma faaliyetlerinin desteklenmesi maksadıyla eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda vatandaşlara yönelik Nallıhan ilçe merkezi ve Çayırhan Mahallesi’nde bilinçli arıcılık ve Trabzon hurması yetiştiriciliği konularında eğitimler düzenleyen Nallıhan Yerel Eylem Derneği bugün Ayhan Sümer Kültür Merkezi Toplantı Salonunda “Lavanta Bitkisi, Lavanta Sabunu,Lavanta Kolonyası ve diğer Lavanta Ürünlerinin” yapımı ile ilgili eğitim faaliyeti gerçekleştirdi.

Nallıhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Alaattin Aktaş, Nallıhan Yerel Eylem Derneği Müdürü Hasan Olum, mahalle veya köy muhtarları,ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinden vatandaşların katılım sağladığı eğitim programının açılışında Nallıhan Yerel Eylem Derneği Müdürü Hasan Olum Yerel Eylem Derneğinin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgilendirme yaparak katılımcılara teşekkür etti. Kimya Mühendisi Fatih Çınar tarafından verilen eğitimde Nallıhan ilçesinde son dönemlerde yaygınlaşan lavanta yetiştiriciliği ve lavanta bitkisinden sabun ve kolonya yapımı konusunda bir sunum gerçekleştirildi.

Eğitim programının sonunda Lavanta yetiştiriciliği yapan ve yapmak isteyen vatandaşları ile Lavanta bitkisi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Eğitimin sonunda Nallıhan Yerel Eylem Derneği tarafından hazırlanan hediyeler katılımcılara takdim edildi.